Posts

Showing posts from April, 2013

Kalaulah

Image
Assalamualaikum .
Praktikum dah habis, sekarang tinggal nak siapkan beberapa lagi assignment dan menghadapi peperiksaan . susah nak lelap malam nie, tak tahu kenapa,  solat sudah, mengaji sudah. mungkin ALLAH mahu lebih . Mungkin belum cukup ikhlas untuk ALLAH benarkan aku lena dibuai mimpi .
Kalaulah. perkataan yang berbisa . boleh buat kita jadi gila boleh buat kita sengsara . kerana perkataan itu berbentuk satu penyesalan yang mungkin tidak boleh kita baiki.
kalaulah aku berubah dari dulu lagi... kalaulah aku kaya... kalaulah aku ikut cakap ibu... kalaulahhh kalaulahhh... sadis bukan? kenyataan hidup hendaklah dihadapi. kalaulah itu perlu dalam keadaan di mana kita mahu meperbaiki diri. kalaulah aku berubah... ubah... aku perlu berubahh . alhamdulillah.. sedikit, sebanyak.. aku mulai faham, mengapa aku ditakdirkan menempuh hidup sebegini. aku sendiri yang meletakkan diri aku di mana. dan masih belum terlambat untuk berubah..
tapi satu penyesalan yang boleh aku rasa hingga kini.. adalah kehilangan kau. Muh…

Praktikum, praktikum

Image
Assalamualaikum hehehe
hari ini sudah hari ke 5 saya berpraktikum, bermkana tinggal lagi 15 hari saya akan berada di sini. Jumaat saya tiada kelas, dan semalam tak sempat nak isi kelas ganti. so hari ini sangat terkontang kanting. ok for the record, praktikum skolah nie je ada 15 orang dan dua org lagi PBS . 
fuhh fuhhh . ramai tak ramai? tapi syiokk laaa ramaiii, bleh borak2, bleh tnya mcm2. kita manusia nie perlu belajar dari semasa ke semasa. ahaaaaa semalam dah masuk kelas Tahun 5 Nilam. eh lupa nk mensi, praktikum first nie telah dijalankan SK Alam Damai, Persiaran Bistari, 56000 Kuala Lumpur hehehe. ok2 sambung cerita tadi, masuk kelas 5 nilam, fuh fuhhhhh, kelas first, ingt senang nak kawal, tapiiiiii kenyataannnyyyaaaaaaaaaaaaaa ALLAH saja yang tahu betapa kelang kabutnya aku hahahaha tapi so far ok saja, mayba kena bnyk lagi research pasal bebudak nieh.
ok, hari nie duk dekat bilik mesyuarat je, tak tahu nak buat apa. haha nah souvenir dari Hanis Izzati hhehee a.k.a Hana Zatie(nk muntah)…